Svin til pattegris

Vejen til slagteriet for en dansk gris

Der er ikke mange måder, som en dansk gris Aarhus kan ende sine dage på, for langt de fleste grise og tamsvin her i Danmark bliver købt og opdrættet med det ene formål, at de skal kunne sælges videre til et slagteri, hvor de kan blive slagtet og solgt videre til supermarked og slagterbutik over hele verden – og selvfølgelig også her i lille Danmark. Der er naturligvis forskel på, hvor store de forskellige grise er, når de ankommer til slagterier og der er også stor forskel på, hvor lang tid de har fået lov til at leve, men faktum er dog, at det er de færreste grise og tamsvin her i landet, der bliver opdrættet med et andet formål end, at blive solgt til et eller andet slagteri her i Danmark.

Sådan er livet for en gris her i Danmark

Som nævnt ovenfor, så bliver langt de fleste grise her i landet købt og opdrættet med det formål, at de skal kunne sælges til et slagteri, hvor de så skal slagtes og sælges som svinekød i form af blandt andet flæskesteg, koteletter, fars, og bacon. Det er dog ikke alle grise, der ender med at gå denne vej, da nogle bare har dem for sjov eller for at kunne slagte dem selv, når de har behov for mad derhjemme. Det vil sige, at i det nedenstående vil der blive taget udgangspunkt i en gris, der stammer fra én af de mange svinefarme, som ligger rundt omkring i landet.

  1. En gris starter sit liv på en svinefarm. Her får den lov til at leve sammen med et væld af andre grise, som også bliver opdrættet med intentionen om at blive solgt til et slagteri her i Danmark.
  2. Det er meget forskelligt, hvornår en landmænd vurderer, at en gris er stor nok til at blive sendt afsted til et slagteri, men når landmanden har vurderet at den respektive gris er stor nok til at blive sendt afsted til et slagteri, så bliver den selvfølgelig sendt afsted.
  3. Når grisen ankommer til slagteriet, så er det ikke svært at regne ud, hvad der sker. Den bliver slagtet og kødet bliver fordelt i forskellige grupper, så det bliver holdt adskilt. Herefter bliver kødet enten solgt til danske supermarkeder eller eksporteret til udlandet, hvor det bliver solgt til supermarkeder eller slagterbutikker, som så sælger det til den endelige forbruger.